Kapcsolat
Nyitvatartás
Akciók
Gyógy minden
Reform receptek
Olvasni valók
Főoldal
Ajánlataink

 

 

 

 

 

     
 

Céklasaláta/sajtos

 
     
  Márványsajtos céklasaláta pirított szezámmaggal recept
Hozzávalók 2 főre:

ˇ        
300g cékla (3 kicsi fej)
ˇ        
1,5 ek olívaolaj
ˇ        
2 ek balzsamecet
ˇ        

ˇ        
frissel őrölt fekete bors
ˇ        
 70 g márványsajt
ˇ        
1 ek szezámmag
 

 


 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés: 

  1. A céklákat megfőzzük, majd felkockázzuk.
  2. Olívaolajon 2-3 percig pirítjuk, fakanállal többször átforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük és rácsorgatjuk a balzsamecetet. Alaposan megforgatjuk a céklát a szirupban.
  3. Tálkába tesszük, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe áthelyezve tovább hűtjük.
  4. A szezámmagot száraz, felhevített serpenyőben pár pillanat alatt illatosra pirítjuk.
  5. Végül rámorzsoljuk a céklára a sajtot és meghintjük a tetejét a szezámmaggal.

 

 

 
 
 
 
  További céklás receptek: