Kapcsolat
Nyitvatartás
Akciók
Gyógy minden
Reform receptek
Olvasni valók
Főoldal
Ajánlataink

 

 

 

 

 

 

     
 

Cékla fasirt

 

 
     
 

Céklafasírt  recept

ˇ       1 zsemle vagy kenyér
ˇ       
zsemlemorzsa
ˇ       

ˇ       
bors
ˇ       
esetleg kapor
ˇ       
olaj a sütéshez

 

Hozzávalók 4 főre:

ˇ      
250 g  cékla
ˇ      
250 g édesburgonya
ˇ      
1 gerezd fokhagyma
ˇ      
Fél fej vöröshagyma /pirítva/
ˇ      
toszkán fűszerkeverék
ˇ      
1 tojás


 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés: 

  1. A céklát és az édesburgonyát hámozzuk meg, majd a reszelő kis lyukán reszeljük le a fokhagymagerezdekkel együtt.
  2. Adjuk hozzá a tojást, az általunk készített zsemlemorzsát, a fűszereket.
  3. Néhány perc pihentetés után liszttel és további zsemlemorzsa hozzáadásával állítsuk be a kellő állagot. A lényeg, hogy jól formázható alapot kapjunk.
  4. Gyúrjuk össze, és vizes kézzel formázzunk golyókat vagy pogácsákat.
  5. Hempergessük meg őket zsemlemorzsában.
  6. Bő, forró olajban süssük ki, majd papírtörlőn itassuk le róla a felesleges olajat.

 

 

 
     
 
 
 
  További céklás receptek: